divendres, 21 de setembre del 2007

Nou Sector a Erts

Doncs sí, s'ha trobat un nou sector que ben aviat es convertirà en una escola d'escalada magnífica a la parròquia de la Massana. Aquí hi hem passat els últims dies convertint el que fins fa ben poc era un bosc brut i desconegut pels humans en una formidable nova zona per passar-hi més d'un matí d'estiu, primavera o tardor, penjats de les cordes. Encara no l'hi hem trobat el nom, però pel moment se'l coneix com LA PERLA DEL BOSC. S'accepten idees. El sector està situat dins els "City Limits" del poble d'Erts. A la vertical del Restaurant Borda Raubert. D'orientació Nord-Est es troba dins del bosc de l'Obac de Salla, molt a prop de l'inici del Roc d'Escalluquet, a una alçada aproximada de 1350 metres. La troballa va a càrrec de dos personatges de l'escalada andorrana. En Dr. Aràs i en Aram "el pompier". I és que com ja li
vaig sentir dir a en Xavi Bonatti un cop, "mentes ociosas engendran maldades". I així va anar la cosa. "Que podem fer? que podem fer? i si anem a mirar per allà Erts aquells rocs que hi ha", i una cosa porta a l'altra i així fins que es van trobar el famós roc dins del bosc. Total que avui, ja hi érem uns quants ingeniers prospectant tot tipus de vies de tot tipus de graus. "Per aquí sortirà un 6 no-sé-què", "aquí és molt dur, segur que serà 7 o més" , "eh! cabron, no em robis la línia que la tinc reservada" i així anar fent. Això sí, escalar no sé si escalarem, però ens fem uns bons tips de riure. Avui hi han treballat i de valent: Dr. Aràs, Xavi Pastor, l'home del bosc "Bigarret", Aram , en Txentxillo i un servidor que a part de fer anar les tisores i la serra, poca cosa més pot fer de moment. I així jugant-jugant, ja tenim el camí ben definit i ben net, el peu de via tres quarts del mateix i un parell o tres de cordes estàtiques penjades des d'on ja s'hi han definit "grans itineraris". No serà gens d'extranyar si ben aviat ja hi tenim alguna línia de parabolts muntada. No hi ha cap intenció de convertir-ho en cap "secretiu". Així que si voleu saber com s'hi arriba, no pareu de llegir. El camí d'accés s'agafa just desprès de la rotonda del poble d'Erts direcció pal, a l'esquerra. Es passa un pont i un edifici transformador i es segueix, direcció Est, un camí molt evident fins a peu de paret desprès d'uns 15 minuts de marxa. Si hi voleu escalar de valent, potser millor esperar una mica que ja s'hi hagin equipat les vies. Potser de cara a l'estiu 2008. Au! es tot per avui. Fins aviat. Salut .

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Nyapus.... tot es contagia en aquest món
fins i tot les ganes de crear sense anim de lucre, només per el plaer de estar en colla imaginant i compartint un espai nou que esperes aporti sensacions noves als nous vinguts ...En fi ,tu i les teves estisores Gardena us mereixeu la millor de les linies.

en FLIPADITS.

Isidre Escorihuela ha dit...

K patxa destructors... Com teniu lo tema?. Havaim si un dia mi pujeu... I a l'altre banda de carretera no és bona aquella roca ?.
A mi el nom de la Perla del bosc el trobo molt xulo...
ara que: cal Doctor's, no estaria mal no?
Au salut noi i cuida't l'ESCLAFOIDES
Jo millorant com el bon vi...en repòs

Anònim ha dit...

Bé companys, animeu-vos i veniu a fer una visita a aquest indret, val la pena i es molt facil d'arribar-hi; com mes serem mes riurem !!!

i us prometo que no os fotre cap roc al cap.

fins aviat,...........biga