dijous, 24 de gener del 2008

VIA MIRAMUNDA A LA PARET DE CATALUNYA

Qui diu que no hi han vies fàcils a Montrebei. Gràcies a en Jaume Clotet "El Paca" en aquest cas, tenim l'oportunitat de recórrer aquestes parets d'una manera assequible i segura. En la zona anomenada EL TEST (potser perquè és la part més ajaguda de la paret i amb més vegetació) a l'esquerra de la Paül-Lalueza i a la dreta de la Delfos.
Peu de via. Primer llarg. Últim llarg.
Feia dos mesos que no escalava i se'm va posar el "Gallina de piel" quan en Latox em va proposar d'anar a escalar a Monrebei. I la veritat és que va resultar ser un regal de via pel meu estat físic en aquests moments. 330 m. 6a (V+ oblig). Una via que es fa molt bé i molt ràpid. 6 horetes cotxe-cotxe. Una bona manera de descobrir les impressionants muralles, tan de la Paret de Catalunya com de la d'Aragó, i els camins d'accés i de baixada, força marcats pel pas dels escaladors.

Habitants de la zona.
La nostra via, està força equipada amb espits i burins i ben ressenyada. De fet amb mig joc de aliens, tascons i amics, ja fem. Unes deu o dotze cintes express, alguna baga llarga, un strep per persona (pel primer llarg i sobretot si vas fluix com nosaltres ahir), reunions i a disfrutar. Té un parell de llargs guarros, guarros, però la resta es deixa fer bé.



Una via aconsellable per una primera visita a la paret o per una època de poca activitat. Amb una simpàtica sorpresa a l'última reunió. Fletxa i M a peu de via.

5 comentaris:

Mingo ha dit...

Hola Albert.
El cap de setmana vinent amb un colegua de Bibao el volia portar a Ager, al Cap de Ras i la Fontfreda, però després de llegir la teva activitat i parlar-ne tan bé de la via, doncs me l'apunto.
Escolta el primaloft, va de conya, la neu no tan, oi?.
Ah m'he fet un blog si no tens inconvenient et faré un link.

Xavi ha dit...

Hola Albert, quina enveja! fa la tira que no vaig a Montrebei. El Làtox sempre té bones propostes (bé, algun dia també se li cola alguna via "rostoll"...). Per cert molt xules les fotos dels "habitants" i les parets...
Adéu (i a veure si neva ja una mica!)

Anònim ha dit...

Hola LOLOS, que pasa? Teniu rao els dos: "la neu, xunga". Per aixó en lloc de tirar amunt, tiro avall. La via que també pot estar bé i del mateix obridor es la MONTSE CLOTET que està més a l'esquerra dl Diedre Gris i també teniu la ressenya a ONACLIMB. Segons el Paca "igual que Miramunda pero amb dos llargs de Ae", algún dia...
MINGO, estic d'acord amb tu, el Primaloft és un dels millors invents del últims anys. Ah! Ja em diras el teu blog, per posar-lo a la llista.
XAVI, a veure quin dia em portes a escalar!

Mingo ha dit...

Hola Albert
Lo de la neu em sembla que sempre ha estat així, jo vaig viure 8 anys a Vielha ara deu fer uns 20 i recordo que un any ens vam dedicar al parapent, el que passa que 2 anys amb tan poca neu això no ho recordo.

La Montse Clotet, suposo que deu tenir menys sol, a més té molt artifo, i al final potser serem tres.

LO del blog només cal que piquis el meu nom i et sortirà el meu blog.

Segur que l'anticicló aviat fotra el camp i tindrem tanta neu que no podrem arribar a les pistes. Tan de bo!!!

Llorenç ha dit...

Ep!!! no sabia de l'existencia del teu blog! bona feina! m'agrada aquesta via....en prenc nota i gracies!!!