dimarts, 1 de juny del 2010

AMANITA MOSCATA A TERRADETS


Aquesta sí que és bona. Ben bona. 270 metres 6a+ (V+ obl.). Reequipadeta i ben aseguradeta als llocs més difícils. El primer i cinqué llargs especialment guapos. Un joc d'amics i 12 cintes més lo típic de via llarga per disfrutar d'una roca de gran qualitat i molt poc polida. Deuen de ser els trenta i pocs minuts d'aproximació que tiren a la gent enrera, però la cosa és que tot i tenir vint-i-quatre! anys de vida la via es veu poc transitada. Coses dels alpinistes. Vam escalar el sis llargs que marca la ressenya, l'últim una mica trencat i bastant herbós. Si jo tornés a fer la via ja no l'escalaría. Cordada, de tres amb en Latox i en Xavi, ben divertida. Tres ràpels de baixada per la mateixa vía fins a una feixa intermitja, l'últim de 60 metres. Al Loro! amb les cordes que no s'engantxin al recuperarles. Es pot aprofitar alguna instal·lació per deixar material i recollir-lo a la baixada. Motxilla, bambes...
Original perspectiva de la paret de les Bagasses, Peladet i el congost en general. Tres a la via i tres sense càmara. Així que us deixo amb la resenya d'en Luichy (que sempre queda bé).
Alguna foto de la via aquí, o aquí o aquí o...

7 comentaris:

Mingo ha dit...

Albert, que t'han fotut fora de casa!!! no pares. Jo d'aquesta em falta l'última tirada. Com està, aquesta tirada?. Vaig llegir que havia petat un parabolt.
Salut company

ALBERT ha dit...

No, que va Mingo, encara no. Però al pas que vaig no tardaran gaire. L'ultima tirada és prou trencada i herbosa com per no patir si no l'has fet. No recordo veure cap parabolt petat però la vaig fer de segon i m'hi fixo menos. Lo que si, vam anar a buscar els ràpels des la última r de Los Delinquentes i vam tenir molta fricció. Igual, millor roca i tot, escalar per la delinquentes que és aprox el mateix grau amb bona roca i més directe.

Mingo ha dit...

Perdona Albert, em referia a la cinquena tirada

Llorenç ha dit...

Em va perfècte! tenia al cap ja fa temps anar-la a fer...ara amb informació fresca la cosa es més fàcil!

merci per la piada! així que el darrer llarg no es gens recomanable no? sembla que hi ha més gent que opina igual no?

merci!

ALBERT ha dit...

Mingo, la cinquena tirada és brutal. Aeria, tècnica, mantinguda i molt ben assegurada. No recordo cap parabolt petat. Molt recomanable.

Llorenç, la via val molt la pena. la última tirada és prescindible. Per lo que llegeixo al teu blog crec que no tindràs cap problema.

Xavi ha dit...

Hola Albert! m'alegro de tornar a veure moviment al bloc. Em pensava que amb tantes obres que se us enfonsen també s'havia tallat algun cable de l'ADSL...
Per cert, via molt guapa, la vaig fer l'any passat i em va agradar molt.
Que vagi bé!

ALBERT ha dit...

Que va Xavi, l'ADSL encara aguanta...la feina, la feina que apreta..