dimecres, 7 de novembre del 2007

LA PEQUE MANTECAS A LA ROCA ALTA


El pàrquing terminal amb la paret de fons. 20mn de pujada.
Ja fa uns anys, quan començàvem a escalar amb un amic, vam intentar aquesta via tan guapa que us poso avui. 180m 6a+ (v obl.). En aquella ocasió, una boira que cobria la part alta de la paret, el desconeixement i la desconfiança de la terna edat ens va fer tirar enrere i anar a cal Cirera a fer unes birres. Avui, una mica més rodat hi he tornat, aquest cop amb el Latox i l'hem gaudida com uns nans. Aquest cop amb la boira per sota nostre, els Déus ens han ofert un dia espectacular amb unes temperatures idònies per la pràctica del "disfrutonisme" en paret. Una primera fissura vertical i mantinguda en 6a que et treu la pols de les orelles i et desperta de ple.
Ella la mas bella. Des de R1.
El llarg més dur de la via. Per sobre, sis tirades més de quart sup cinquè fins a l'últim llarg, amb un últim pas aeri de 6a+ molt ben protegit amb uns parabolts preciosos. Ja havia llegit, fa poc, que l'havien reequipat i avui ho hem pogut comprovar. Parabolts de molts milímetres on hi havia burils i dos per erre. Aneu-hi. No perdeu el temps, que el món s'acaba. Agafeu un joc d'àliens i amics fins al 2, quinze express i erres. Nosaltres hem anat amb una corda de setanta metres i encara ens en n'ha sobrat algun. Quina pedra i què poc polida! Aèria i disfrutona. Massa curta. 180 metres i sis llargs. 3 horetes llargues. Lògic que formi part de les 100 més guapes de Catalunya d'en Soldevila. Molt aconsellable. La ressenya, la trobareu a molts llocs. Des de cal Cirera, fins a ona-climb.com, passant per les dues guies de Vilanova o les cent d'en Soldevila, entre altres.
Superant el V+ del segon llarg.

Just per l'esquerra d'aquesta via hi ha una línia de parabolts molt nous, daurats. Hem mirat al llibre de ressenyes a cal Cirerator i no l'hem vist ressenyada enlloc. Algú sap el que és? Feia bona pinta.
La quarta tirada i la sexta.
Nosaltres, avui, nomes volíem escalar aquesta via, per diferents motius, però si un vol, es pot tranquil·lament completar amb una segona via per la zona o amb una petita vorera d'uns 20m metres d'alçada, repleta de cinquens sups i sis as que hi ha just en el camí de baixada. Una via que us puc aconsellar, que sí vam fer amb en Flipadits, també fa uns anys, és el diedre Farreny. Molt guapa. Tot i que he sentit, i avui llegit, coses innecessàries sobre una cosida amb parabolts. Justament en una via que no ho necessitava. Apa, salut i bones trepades. Cirerators.

6 comentaris:

Isidre Escorihuela ha dit...

Felicitats per la via !!!!!!!!!Aqui no treballa ni Deu....

Unknown ha dit...

Llegint posts anteriors he vist que has fet alusió a la meva memoria... Segurament deu ser aixo, em foto iaio i aixo que tan sols en tinc 23. Que hi farem!

bueno sigui com sigui anire trepant mentre el cos aguanti.

Vinga a seguir piant.

Salut

Marsi (buril.blogspot.com

ALBERT ha dit...

Hola Tocayo. Lo de la memoria va per tots. Sembla que amb els anys es va estovant. Haurem de fer Sudokus, que diuen que va be. Gràcies per seguir el meu modest blog. Algun dia d'aquests igual ens creuen en alguna d'aquestes tàpies que tenim per aquí. Saluy :)

Anònim ha dit...

Coneixes Andalusia per anar a escalar? durant el nostre viatge hem pensat en tu. Prop del poble de Ronda hi ha una ma de muntanyes on segurament als que us agrada escalar hi podeu disfrutar molt.

Petons; Eli

ALBERT ha dit...

Eli, a Andalusia hi he escalat poc i no se que hi ha prop de Ronda però segur que era guapo. Un pel més amunt, sota Antequera hi ha El Chorro, que si que és un lloc de molta escalada al Sur. Molt Guapo.

Anònim ha dit...

Estic amb tu, és una via preciosa que et deixa la mel als llavis i et motiva a continuar pujant pedres com a ximplets. Perdona, és que encara em dura l'esveramenta d'aquesta via. La vam fer el dia 6 de desembre, tot i que la visio de la primera tirada amb alguns claus kutres no invita, és preciosa, com tota la via.

Per cert lo del primaloft, m'interessa, m'ha semblat que teniu o treballeu en una botiga, teniu pàgina web?
Coordialment
Torno a ser jo en MIngo