divendres, 9 de maig del 2008

CAFÉ, COPA I PURO A NARIEDA SUD

Dimecres passat amb el Jordi O. repetim la via que va obrir el Marcel Millet el Gener passat i que ja ha vist passar varies cordades segons testimonia el pot de piades que trobem a una de les últimes reunions. Nosaltres, en aquest pot, hi decidim deixar una copia de la ressenya feta pel Xavi G. i que ens ha guiat per aquesta passejada vertical. Via nova i això vol dir que encara està un pel bruta. Com a totes les vies d'aquesta zona, ens hi trobem un calcari de bona qualitat un pèl ajagut i amb força repises de terra. De totes maneres, representa un agradable exercici d'una jornada completa. Una horeta d'aproximació, tres i mitja de via i una i mitja de baixada. Llàstima de la merda de canal que tenim que fer a la baixada. Però, és lo que hi ha. Aquí i a moltes parets.
L1. Esperó de les Orenetes i St Honorat des de R3. L7
Per aixó, alguns prefereixen fer només esportiva. I a vegades, ho entenc.
Aquest cop, sota un cel amenaçador la primera part de la via. No paro de reproduir dins el meu cap el Molina dient, la nit abans, que no plouria. I al final no plou. Total, més de 400 metres d'escalada molt fàcil i agradable amb la major quantitat de PONTS DE ROCA que mai he trobat en una sola via. De totes les mides i colors, 400 metres que em deixen força baldat al cap del dia. Nosaltres vam fer servir els ALIENS 2 o tres cops.

L12. Coll de Nargó.


Per cert, ahir vam tornar al SECTOR XAPAT amb el Xavi P. Vam escalar l'última via del Biga: SI TENS POR, QUEDAT A CASA 6a+/6b i vam provar noves vies per seguir equipant. Quedarà guapo el sector. De fet, ja n'està quedant.

7 comentaris:

Mingo ha dit...

Eiii Albert, esperava la teva piada, ja veig que la calor no os va maltractar.
Llàstima d'algun tros discontinu, per què en general esta prou bé i sembla mentida la quantitat de ponts de roca.
Em fa gràcia el teu comentari de la baixada, pq quan anava baixant per la canal amb un sol de justicia, pensava "aki ja no hi hauré de tornar més" mentres veiem uns tios escalant a l'ombra en la part més a l'esquerra de la paret, no sé si deu de ser el sector que comentes, el xapat?
Fins la propera.

ALBERT ha dit...

Mingo: No sé quin és aquest sector del que em parles però m'imformaré. El sector Xapat, el podies veure des del cim de Narieda, just a l'altre costa de per on vau pujar.

Xavi ha dit...

Doncs si, bones escalades però pèssimes aproximacions. És el que té l'Alt Urgell. La canaleta aquesta de baixada i el tarteram de baix no són gaire agradables de trescar...
6a+/6b al sector Xapat??? Des de sota semblaven més difícils. Encara hi podré anar a escalar jeje...

ALBERT ha dit...

Xavi, de assequibles per a tu, crec, ni ha bastantes sinó totes. Si vols venir, avui dimarts hi serem fins que plogui....

Anònim ha dit...

Com es nota que plou i que no escales estic en manca de novetats.

Petons Eli

Xavi ha dit...

Hola Albert!
Al final la setmana passada vem provar algunes vies del sector Xapat. Guapes les fissures i les plaques!
Activitat feta i graus que ens van semblar:
Sector de baix:
Via esquerra: 6c
Via dreta: 6b
Sector de dalt:
La "Tocant horitzó", "Valiga-valaga", "No em tallis" i "19 d'abril" no les vam provar.
Via esquerra "Estipajecs": 6c
Estripajecs: 6a
Accés restringit: 7a
?: 6c+/7a
Guillemet: 6b
Quan faci menys calor ja provarem les altres.
Records!

Anònim ha dit...

El candau llepara que el juny es el mes dels segadors
flipadits