dissabte, 3 de maig del 2008

DIRECTA DE L'AVATAR+VIA D'EN GUILLEM AL TOSAL DE LA FEIXA

Abans de començar a escriure, estava mirant el blog d'en Xavi Grané (d'on vam treure tota la informació del camí d'accés i de les vies) i havia escrit un post sobre la via EDER a la Cinglera dels Esplovins, una via que és de l'any 1979. I m'ha sortit una d'aquelles reflexions que em surten a vegades, i és que em dona la impressió que les vies que vam fer nosaltres, que deuen tenir un any de vida fa-no-fa, ja deuen tenir més repeticions que l'EDER i sinó, aviat les tindran. I això és gràcies al miracle de les expansions.


Yellow Submarine. Última tirada d'en Guillem.

Sobredosis de parabolts en aquesta ajaguda però bonica paret a pocs quilómetres de Coll de Nargó. En una horeta de caminada per un camí molt ben marcat, ens plantem a peu de via on una filera de xapes grogues, en conduiran en una agradable escalada al cim. Tant en l'una com en l'altra.
L1 d'en Guillem.
Nosaltres, amb el Titanel que és un bou, vam aprofitar el matí del nostre dia (1 de Maig) per escalar les dos i apuntar-nos més de 350 metres de passejada vertical en un grau mitjà de cinquè gens obligat. Bo per rodar i escalfar o mantenir la forma. Això sí, si sou al·lèrgics als parabolts, absteniu-se. La baixada, igual. Fàcil de trobar i fàcil de seguir fins a peu de via. IMPRESSIONANT CURRADA la dels obridors del sector. Tant preparant camins com equipant les vies. Enorme inversió d'esforços i capital. En qualsevol ordre.

2 comentaris:

Mingo ha dit...

Hola Albert, que tal estar aquesta via? jo volia anar-hi però en solitari, ahir vam estar per l'Urgell i al final ens vam decantar per cafe, copa i puro. Curiosa, pq només calen cintes i d'expansions poquetes.

Xavi ha dit...

Ei Albert, ja tens raó, "sant parabolt" té més devots que "sant per-on-va-la-via?".
Jo ja tinc ganes que acabeu el nou sector per anar a fer-hi un peregrinatge, tros de fissura la d'en "Guillemet"!.
Avui hi he estat passejant i déu n'hi dó la feina que heu fet i el tros de paret que hi ha. Ja hi havia anat a mirar-ho fa uns 4 o 5 anys però després de la pujadeta a peu se'ns va passar les ganes de tornar-hi a equipar.
Salut!